Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου φτιάχνουμε,τρώμε και μοιράζουμε βαρβάρα.Κάθε τόπος έχει τη δική του συνταγή ,η βάση όμως είναι περίπου ίδια.Σε πολλές περιοχές βάζουν μέσα και φρούτα ,μήλα,κυδώνια,ρόδια.
350γρ. σιτάρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σταφίδες
κανέλλα
καρύδια
2-3 κ.σ. αλεύρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σιτάρι.Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα που τη γεμίζουμε εώς τη μέση με νερό, να βράσει για 1 ώρα μέχρι να ανοίξει(να σκάσει)το σιτάρι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη,λίγη κανέλλα και τις σταφίδες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.(Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.)
Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο,στο grill,5-7 λεπτά να πάρει ένα μπεζ χρώμα.Το ανακατεύουμε και προσέχουμε να μη μαυρίσει.
Η βαρβάρα είναι σα σούπα ,πρέπει να είναι ζουμερή,αν χυλώσει προσθέτουμε και άλλο νερό.Τη σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
350γρ. σιτάρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σταφίδες
κανέλλα
καρύδια
2-3 κ.σ. αλεύρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σιτάρι.Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα που τη γεμίζουμε εώς τη μέση με νερό, να βράσει για 1 ώρα μέχρι να ανοίξει(να σκάσει)το σιτάρι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη,λίγη κανέλλα και τις σταφίδες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.(Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.)
Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο,στο grill,5-7 λεπτά να πάρει ένα μπεζ χρώμα.Το ανακατεύουμε και προσέχουμε να μη μαυρίσει.
Η βαρβάρα είναι σα σούπα ,πρέπει να είναι ζουμερή,αν χυλώσει προσθέτουμε και άλλο νερό.Τη σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου