Ο
Φύλλο για πίτα (όποιο θέλετε εσείς,
Η παστουρμαδόπιτα είναι ένας υπέροχος μεζές του χειμώνα!!!!
Φύλλο για πίτα (όποιο θέλετε εσείς,
(να μην είναι αλμυρό)
Λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, μεσαίο, ανάλογα το μέγεθος του φύλλου σας, βάζετε λάδι ομοιόμορφα.
Βάζετε το πρώτο φύλλο, λαδώνετε ελαφρά και συνεχίζετε έτσι με τα μισά φύλλα.
Τοποθετείτε τις φέτες του τυριού (μέχρι τις άκρες του φύλλου) ομοιόμορφα.
Έπειτα τοποθετείτε τον παστουρμά όπως το τυρί.
Μετά τις ντομάτες κομμένες σε φέτες στρόγγυλες κι αυτές ομοιόμορφα.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρά, ένα ένα.Στο τέλος γυρίζετε όμορφα τις γωνίες και τέλος.
Χαράζετε με προσοχή την πίτα σε κομμάτια που θέλετε.
Ραντίζετε με λίγο νεράκι,για να αφρατέψει η πίτα σας!
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, στην πρώτη κάτω θέση, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Συνήθως 30 λεπτά με αέρα είναι ιδανικά, αλλά μπορείτε να την ελέγχετε κι εσείς κατά το ψήσιμο, κυρίως να έχει ψηθεί από κάτω.
Καλή επιτυχία!
3 παρατηρήσεις
1.Να βγάλετε το τσιμένι του παστουρμά για να μην φοβάστε την μυρωδιά! Το τσιμένι είναι εκείνη η κλωστή γύρω γύρω από κάθε φέτα και είναι τα μπαχαρικά του!
2.Έχω χρησιμοποιήσει και το φύλλο κουρού του Κανάκη μία φορά και ήταν πολύ καλό.
3.Επειδή τα έτοιμα φύλλα ξεραίνονται εύκολα μέχρι να ολοκληρώσετε, να τα λαδώνετε μεν λίγο, αλλά παντού, ακόμα κι αυτά που εξέχουν από το ταψί!
Λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, μεσαίο, ανάλογα το μέγεθος του φύλλου σας, βάζετε λάδι ομοιόμορφα.
Βάζετε το πρώτο φύλλο, λαδώνετε ελαφρά και συνεχίζετε έτσι με τα μισά φύλλα.
Τοποθετείτε τις φέτες του τυριού (μέχρι τις άκρες του φύλλου) ομοιόμορφα.
Έπειτα τοποθετείτε τον παστουρμά όπως το τυρί.
Μετά τις ντομάτες κομμένες σε φέτες στρόγγυλες κι αυτές ομοιόμορφα.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρά, ένα ένα.Στο τέλος γυρίζετε όμορφα τις γωνίες και τέλος.
Χαράζετε με προσοχή την πίτα σε κομμάτια που θέλετε.
Ραντίζετε με λίγο νεράκι,για να αφρατέψει η πίτα σας!
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, στην πρώτη κάτω θέση, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Συνήθως 30 λεπτά με αέρα είναι ιδανικά, αλλά μπορείτε να την ελέγχετε κι εσείς κατά το ψήσιμο, κυρίως να έχει ψηθεί από κάτω.
Καλή επιτυχία!
3 παρατηρήσεις
1.Να βγάλετε το τσιμένι του παστουρμά για να μην φοβάστε την μυρωδιά! Το τσιμένι είναι εκείνη η κλωστή γύρω γύρω από κάθε φέτα και είναι τα μπαχαρικά του!
2.Έχω χρησιμοποιήσει και το φύλλο κουρού του Κανάκη μία φορά και ήταν πολύ καλό.
3.Επειδή τα έτοιμα φύλλα ξεραίνονται εύκολα μέχρι να ολοκληρώσετε, να τα λαδώνετε μεν λίγο, αλλά παντού, ακόμα κι αυτά που εξέχουν από το ταψί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου