Τα φασόλια-γίγαντες στον φούρνο τρώγονται ζεστά και κρύα!
Υπάρχει και η ποικιλία ελέφαντες, που είναι επίσης καταπληκτικά φασόλια!
Υλικά:
2 νεροπότηρα φασόλια γίγαντες
Φύλλα από ένα σέλινο
3 καρότα κομμένα μικρά κομμάτια
1-2 πιπεριές ότι χρώμα θέλετε, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Άνιθο 1 κουταλιά της σούπας
1/2 νεροπότηρο χυμό ντομάτας ή δύο ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 νεροπότηρο λάδι
αλάτι-πιπέρι
Καυτερή πιπεριά ή tabasco
Αν θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο (αλλά βαρύ) προσθέστε λίγα κομμάτια λουκάνικο χωριάτικο!
Εκτέλεση:
Τα φασόλια τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Τα βράζουμε στην χύτρα 40 λεπτά και τα ξεπλένουμε.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε όλα τα υλικά να ανακατευτούν όμορφα.Προσθέτουμε και 1 1/2 νεροπότηρο νερό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας, βέβαια δοκιμάζουμε και στην πορεία του ψησίματος!
Καλό θα ήταν, στη μέση της διάρκειας του ψησίματος να τα ανακατέψουμε για να μην πιάσουν πέτσα τα φασόλια.Προς το τέλος θα έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα!
Έτοιμα!
Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτο!
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Τζαβέλλα
Υπάρχει και η ποικιλία ελέφαντες, που είναι επίσης καταπληκτικά φασόλια!
Υλικά:
2 νεροπότηρα φασόλια γίγαντες
Φύλλα από ένα σέλινο
3 καρότα κομμένα μικρά κομμάτια
1-2 πιπεριές ότι χρώμα θέλετε, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Άνιθο 1 κουταλιά της σούπας
1/2 νεροπότηρο χυμό ντομάτας ή δύο ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 νεροπότηρο λάδι
αλάτι-πιπέρι
Καυτερή πιπεριά ή tabasco
Αν θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο (αλλά βαρύ) προσθέστε λίγα κομμάτια λουκάνικο χωριάτικο!
Εκτέλεση:
Τα φασόλια τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Τα βράζουμε στην χύτρα 40 λεπτά και τα ξεπλένουμε.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε όλα τα υλικά να ανακατευτούν όμορφα.Προσθέτουμε και 1 1/2 νεροπότηρο νερό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας, βέβαια δοκιμάζουμε και στην πορεία του ψησίματος!
Καλό θα ήταν, στη μέση της διάρκειας του ψησίματος να τα ανακατέψουμε για να μην πιάσουν πέτσα τα φασόλια.Προς το τέλος θα έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα!
Έτοιμα!
Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτο!
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Τζαβέλλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου