2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
6 αυγά
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
650 γρ. ζάχαρη
350 γρ. βιτάμ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σακουλάκι μαχλέπι
2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 κρόκο αυγού
Βράζουμε το μαχλέπι με ένα κρασοπότηρο νερό, και από αυτό παίρνουμε μόνο ένα σφηνάκι για τη συνταγή μας.Μέσα στο γάλα διαλύουμε τη μαγιά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα βάζουμε σε ταψιά που έχουμε λαδώσει ή που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού(που τον έχουμε διαλύσει με μια κ.σ. νερό) τα ψήνουμε στους 180-200 C και τα παρακολουθούμε ,μόλις ροδίσουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 15-20 λεπτά περίπου.
Βγαίνουν περίπου 4 πλεξούδες.Καλή επιτυχία !!!!!
2 φακελάκια ξερή μαγιά
6 αυγά
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
650 γρ. ζάχαρη
350 γρ. βιτάμ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σακουλάκι μαχλέπι
2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 κρόκο αυγού
Βράζουμε το μαχλέπι με ένα κρασοπότηρο νερό, και από αυτό παίρνουμε μόνο ένα σφηνάκι για τη συνταγή μας.Μέσα στο γάλα διαλύουμε τη μαγιά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα βάζουμε σε ταψιά που έχουμε λαδώσει ή που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού(που τον έχουμε διαλύσει με μια κ.σ. νερό) τα ψήνουμε στους 180-200 C και τα παρακολουθούμε ,μόλις ροδίσουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 15-20 λεπτά περίπου.
Βγαίνουν περίπου 4 πλεξούδες.Καλή επιτυχία !!!!!
Ευχαριστώ την 35genarides για την ωραία συνταγή της !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου