1/2 κιλό γαρίδες
2 κούπες κίτρινο ρύζι
4 κούπες νερό
1 πιπεριά φλωρίνης πράσινη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 σφηνάκι ούζο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
15 ντοματίνια περίπου
μαϊντανό για το στόλισμα
αλάτι ,πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά.Βάζουμε 4 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το ρύζι ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.Αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι ,το μαϊντανό,το ούζο,την πιπεριά ,τα κρεμμυδάκια ,το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι.Δίνουμε σχήμα με φόρμα του κέικ και στολίζουμε με τις γαρίδες,τα ντοματίνια και το μαϊντανό.
2 κούπες κίτρινο ρύζι
4 κούπες νερό
1 πιπεριά φλωρίνης πράσινη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 σφηνάκι ούζο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
15 ντοματίνια περίπου
μαϊντανό για το στόλισμα
αλάτι ,πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά.Βάζουμε 4 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το ρύζι ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.Αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι ,το μαϊντανό,το ούζο,την πιπεριά ,τα κρεμμυδάκια ,το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι.Δίνουμε σχήμα με φόρμα του κέικ και στολίζουμε με τις γαρίδες,τα ντοματίνια και το μαϊντανό.
Ευχαριστώ τη Δήμητρα για την ωραία συνταγή της!!!!!
τέλεια, λίγα και εύκολα υλικά απλή στην εκτέλση
ΑπάντησηΔιαγραφή