Επειδή δεν τρώνε όλοι τα εντεράκια αυτή η συνταγή είναι μια ωραία παραλλαγή της μαγειρίτσας.
1 συσκευασία μανιτάρια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα άσπρο ρύζι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. βιτάμ
αλάτι ,πιπέρι
αυγολέμονο
(Για το αυγολέμονο δες εδώ :http://spitikesgeuseis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F)
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα μανιτάρια με λίγο νερό για λίγα λεπτά.Στραγγίζουμε τα μανιτάρια(πετάμε το νερό),βάζουμε το βιτάμ στη κατσαρόλα να λιώσει και τα ροδίζουμε.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και αυτά και στο τέλος το ρύζι.Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα πράσινα υλικά ,το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.Σβήνουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία !!!!
1 συσκευασία μανιτάρια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα άσπρο ρύζι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. βιτάμ
αλάτι ,πιπέρι
αυγολέμονο
(Για το αυγολέμονο δες εδώ :http://spitikesgeuseis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F)
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα μανιτάρια με λίγο νερό για λίγα λεπτά.Στραγγίζουμε τα μανιτάρια(πετάμε το νερό),βάζουμε το βιτάμ στη κατσαρόλα να λιώσει και τα ροδίζουμε.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και αυτά και στο τέλος το ρύζι.Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα πράσινα υλικά ,το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.Σβήνουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου