Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 0-4%
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σιροπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί,το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γιαουρτάκι,τη βανίλια,το μπέικιν,το ξύσμα και τ'αυγά.Ανακατεύουμε καλά.Σπάμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας μέσα στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.Ψήνουμε στους 165 βαθμούς για 15-20 λεπτά ,να ροδίσει.Το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.Σερβίρετε και με παγωτό.
Ευχαριστώ την Έλλη για την ωραία συνταγή της !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου