English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΕΤΟΥΡΑ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Συνταγή για 2 άτομα
Τα πέτουρα είναι ζυμαρικά με τόπο καταγωγής τα Γρεβενά! Το χοιρινό το είχα μαριναρισμένο, αν επιθυμείτε το μαρινάρετε 1 μέρα πριν, και τη μαρινάδα την χρησιμοποιείτε στη συνταγή.

Υλικά:
750 γρ. χοιρινό, κομμένο σε κύβους (μέγεθος κάστανου)
1 κρεμμύδι μεγάλο (αν χρησιμοποιήσετε τη μαρινάδα δεν χρειάζεται)
250 γρ πέτουρα
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές πολτός ντομάτας
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (όχι λιωμένο, του ψυγείου)
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι-πιπέρι
3 ποτήρια νερό ζεστό

Για την μαρινάδα:
Χοιρινό, λάδι, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, κρασί κόκκινο ή ροζέ, κύμινο, αλάτι, πιπέρι
Όλα τα υλικά τα υπολογίζετε να αγκαλιάζουν το χοιρινό, όχι να το σκεπάσουν, το αφήνετε στο ψυγείο 1 μέρα.

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και σε μια κατσαρόλα, ,βάζουμε το βούτυρο και περνάμε το χοιρινό (με τη μαρινάδα του μαζί αν έχετε κάνει, αλλιώς σκέτο).
Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι (αν δεν υπάρχει η μαρινάδα), μέχρι να μαραθεί, μετά τις ντομάτες, 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό μας σε χαμηλή φωτιά περίπου 1/2 ώρα.
Αν δείτε ότι θέλει υγρά, προσθέστε νερό ζεστό (για να μην σταματήσει η βράση)
Προσθέτουμε στο τέλος τα πέτουρα, 2 ποτήρια νερό, ανακατεύουμε να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε για 10-15 λεπτά. 
Προσοχή μεγάλη, τα πέτουρα κολλάνε στην κατσαρόλα αν δεν έχουν νερό!

Το φαγητό γίνεται ζουμερό και κατάλληλο για βούτες! Σερβίρουμε με τυρί φέτα.
Καλή επιτυχία!

Με εκτίμηση,
Δήμητρα Τζαβέλλα





Ευχαριστώ την Δήμητρα για την ωραία συνταγή της 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Protected by Copyscape Web Copyright Protection Software