Για 30 άτομα.
Χρόνος προετοιμασιας περιπου 35 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες ζάχαρη
6 χωρισμένα αυγα
4 1/2 κούπες αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Άχνη ζάχαρη,ρόδι κ σταγόνες κουβερτούρας,ότι με άλλο θελει η καθε νοικοκυρά.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ κ το αλάτι.Χτυπήστε το βουτυρο με τη μισή ζάχαρη να αφρατέψει.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε ένα ένα τα κροκάδια κ το ξύσμα.Χτυπήστε τα ασπραδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.Ρίξτε κι ανακατεψτε το αλεύρι λίγο λίγο μέσα στο χτυπημένο βούτυρο εναλλάξ με το χυμο πορτοκαλιού κ κατόπιν την μαρέγκα λίγη λιγη ανακατεύοντας απαλα για να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει χτυπώντας τα στο μίξερ στο 3.Όταν σταματησετε το χτυπημα εαν θελετε προσθεστε νηφιδας σοκολατας ή φουντούκια ανακατεύοντας τα απαλά μεσα στη ζύμη.Αδειάστε σε ταψί διαμέτρου 35 εκ.στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.Ψήστε τη βασιλόπθιτα στους 175 βαθμούς για 1 ώρα κ 15 λεπτάΑφού κρυώσει βάλτε το νόμισμα κ πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη κ στολίστε όπως ακριβώς επιθυμείτε!
Καλή χρονιά σε όλους!!!
Ευχαριστώ τη Φωφώ για την ωραία συνταγή !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου