1 πακέτο σπαγγέτι
Μισό κιλό αχιβάδες (κοχύλια)
& μισό κιλό κυδώνια θαλασσινά
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο1 ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι
Ξεπλένουμε τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό. Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο. Τα ξεπλένουμε ξανά. Παράλληλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι μας. Σε πλακέ κατσαρόλα κατα προτίμηση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, να ξανθύνει. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό και σοτάρουμε για 2 λεπτά.Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και τα θαλασσινά και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, κάνουμε έναν έλεγχο αν έχουν ανοίξει όλα τα θαλασσινά, πετάμε τα κλειστά και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τον υπόλοιπο μαϊντανό και καλή μας απόλαυση.
Δοκιμάστε την αν σας αρεσουν τα θαλασσινά και θα με θυμηθείτε.
Μισό κιλό αχιβάδες (κοχύλια)
& μισό κιλό κυδώνια θαλασσινά
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο1 ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι
Ξεπλένουμε τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό. Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο. Τα ξεπλένουμε ξανά. Παράλληλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι μας. Σε πλακέ κατσαρόλα κατα προτίμηση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, να ξανθύνει. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό και σοτάρουμε για 2 λεπτά.Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και τα θαλασσινά και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, κάνουμε έναν έλεγχο αν έχουν ανοίξει όλα τα θαλασσινά, πετάμε τα κλειστά και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τον υπόλοιπο μαϊντανό και καλή μας απόλαυση.
Δοκιμάστε την αν σας αρεσουν τα θαλασσινά και θα με θυμηθείτε.
Ευχαριστώ την Έλενα για την ωραία συνταγή της!!!!!
επισκεφτείτε και το μπλοκ της:http://omorfoblogaki.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου