ΚΑΝΕΛΛΑ
Γνωστότατο μπαχαρικό από τον φλοιό του κανελλόδεντρου.Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική,στα λικέρ και στη μαγειρική.Σε κρέμες,μπακλαβάδες,σάλτσες και στο κοκκινιστό....
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
Μπαχαρικό που δίνει υπέροχη μυρωδιά στην αρτοποιΐα,ζαχαροπλαστική αλλά και στο μαγείρεμα.Αρωματίστε κουραμπιέδες,κουλούρια,κοκκινιστό,μπεσαμέλ,σάλτσες και άλλα...
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Προέρχεται από το γαρυφαλλόδεντρο.Κοπανισμένο μπαίνει σε φαγητά,λικέρ και γλυκά.Ταιριάζει στα σιροπιαστά όπως ο μπακλαβάς....
ΚΥΜΙΝΟ
Αρωματίζει φαγητά κυρίως στην ανατολίτικη κουζίνα.Ταιριάζει απόλυτα στα σμυρνέικα...
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Μυρωδάτο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ποτοποιΐα,αρτοποιΐα και μαγειρική.Αρωματίζει το τσίπουρο αλλά και τα κεφτεδάκια...
ΠΙΠΕΡΙ
Άσπρο και μαύρο,πράσινο και κόκκινο καυτερό ή όχι αρωματίζει σχεδόν όλα τα μαγειρευτά φαγητά....
ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
Καυτερό πιπέρι που αρωματίζει αλλά κάνει και καυτερά τα φαγητά μας.Μπαίνει σε σάλτσες,σούπες,λουκάνικα.....
ΠΑΠΡΙΚΑ
Από διάφορες ποικιλίες πιπεριάς ,καυτερή ή γλυκιά.Αρωματίζει σάλτσες,ντρέσινγκ.λουκάνικα....
ΣΙΝΑΠΙ
Το χρησιμοποιούν για την παρασκευή μουστάρδας....
ΚΑΡΥ
Μίξη από:πιπεριές,κόλιανδρο,μάραθο,κύμινο,κουρκουμά.
Χρησιμοποιείται πολύ στην ανατολίτικη κουζίνα και πάει τέλεια με
κοτόπουλο....
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
Ένα μπαχαρικό από την Ινδία ιδιαίτερα γνωστό στην ανατολίτικη και Ινδική κουζίνα.Με έντονο κίτρινο χρώμα...
ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ή ΣΑΦΡΑΝ
Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ,μαγειρική,αρτοποιΐα.Δίνει υπέροχο χρώμα στο πιλάφι ή σε κρέμες....
Γνωστότατο μπαχαρικό από τον φλοιό του κανελλόδεντρου.Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική,στα λικέρ και στη μαγειρική.Σε κρέμες,μπακλαβάδες,σάλτσες και στο κοκκινιστό....
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
Μπαχαρικό που δίνει υπέροχη μυρωδιά στην αρτοποιΐα,ζαχαροπλαστική αλλά και στο μαγείρεμα.Αρωματίστε κουραμπιέδες,κουλούρια,κοκκινιστό,μπεσαμέλ,σάλτσες και άλλα...
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Προέρχεται από το γαρυφαλλόδεντρο.Κοπανισμένο μπαίνει σε φαγητά,λικέρ και γλυκά.Ταιριάζει στα σιροπιαστά όπως ο μπακλαβάς....
ΚΥΜΙΝΟ
Αρωματίζει φαγητά κυρίως στην ανατολίτικη κουζίνα.Ταιριάζει απόλυτα στα σμυρνέικα...
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Μυρωδάτο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ποτοποιΐα,αρτοποιΐα και μαγειρική.Αρωματίζει το τσίπουρο αλλά και τα κεφτεδάκια...
ΠΙΠΕΡΙ
Άσπρο και μαύρο,πράσινο και κόκκινο καυτερό ή όχι αρωματίζει σχεδόν όλα τα μαγειρευτά φαγητά....
ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
Καυτερό πιπέρι που αρωματίζει αλλά κάνει και καυτερά τα φαγητά μας.Μπαίνει σε σάλτσες,σούπες,λουκάνικα.....
ΠΑΠΡΙΚΑ
Από διάφορες ποικιλίες πιπεριάς ,καυτερή ή γλυκιά.Αρωματίζει σάλτσες,ντρέσινγκ.λουκάνικα....
ΣΙΝΑΠΙ
Το χρησιμοποιούν για την παρασκευή μουστάρδας....
ΚΑΡΥ
Μίξη από:πιπεριές,κόλιανδρο,μάραθο,κύμινο,κουρκουμά.
Χρησιμοποιείται πολύ στην ανατολίτικη κουζίνα και πάει τέλεια με
κοτόπουλο....
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
Ένα μπαχαρικό από την Ινδία ιδιαίτερα γνωστό στην ανατολίτικη και Ινδική κουζίνα.Με έντονο κίτρινο χρώμα...
ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ή ΣΑΦΡΑΝ
Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ,μαγειρική,αρτοποιΐα.Δίνει υπέροχο χρώμα στο πιλάφι ή σε κρέμες....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου